top of page

Warpin Media - möt Emma Ridderstad


Att gå från 2D till 3D i den digitala världen kan kanske kallas att kliva in i Metaverse. Precis som internet förändrade allt kommer teknologierna som bygger Metaverse att göra det. Metaverse kommer, precis som internet, förändra sättet vi arbetar, kommunicerar, upplever och underhåller oss genom. Men vad är Metaverse? Vilka tekniker ingår? Vad skall man ha det till – redan idag, men också imorgon? Är det något för oss i basindustrin eller är det bara för ungdomarna i spelindustrin?

Är detta äntligen lösningen på kompetensbristen i många verksamheter? Ultraeffektiv träning och kompetensutveckling och en sensorisk cocktail som visar att det är attraktivt att jobba i industrin, eller vilket bristyrke som helst.


CEO på Warpin Media, Emma Ridderstad kommer ge konkreta svar och tips kring alla dessa frågor.Hej Emma, så kul att du ska vara med på vår digitala Start-Up Scale-Up dag. Berätta först om dig, vem är du?

Jag är en nyfiken, passionerad person som är mamma till 2 döttrar. Jag försöker alltid ha ett öppet sinne och lära mig nya saker. Jag är genuint fashinerad av människor och vad vi kan åstakomma. Jag älskar fantasy & sci-fi. Jag är intresserad av hur teknik kan användas för att underlätta och göra våra liv bättre.


Warpinmedia – berätta om denna resa. Vem/vilka startade bolaget och varför?

Jag har hela tiden vetat att jag ville arbeta med den här typ av teknologi som tar oss från 2d till 3D. Jag spelade mycket tv/dator spel när jag var yngre och mitt intresse för scifi har alltid gjort att jag funderat över framtiden och vart vi är på väg. Jag läste en artikel 2016 att prossesorerna hade kommit ikapp och att det var nu var dags för VR, Warpin föddes för att arbeta bara med VR & AR. Namnet warpin kommer från att ”warpa” som man gjorde i SuperMario bros.

Det som är spännande tycker jag är stora bilden av alla dessa nya teknologier som förändra sättet vi kommunicerar, arbetar och upplever på. Precis som första generationens internet gjorde.


Ni är specialister på Metaverse. Att gå från 2D till 3D i den digitala världen kan kanske kallas att kliva in i Metaverse. Men vad är det?

Metaverse är ett samlingsnamn för ett koncept i framtiden där man kan istället för att vara online så kommer man snarare vara i internet. Genom sin avatar kan man gå in i 3D miljöer, handla, upptäcka, umgås etc med andra människor över hela världen. Det som är intressant just nu är alla nya teknologier som utvecklas samtidigt som utvecklar nästa generations internet, där vi kommer kunna uppleva, utbilda och utvecklas på helt nya sätt. Metaverse har tyvärr blivit lite utvattnat eftersom man fokuserar så mycket på vart tekniken är idag och hur den kommer användas i framtiden. Eftersom så många olika teknologier kommer användas kommer vi gå igenom olika fokusområden tror jag kommande åren, Metaverse, AI, VR/AR, Blockchain osv.

Precis som första generationens internet förändrade allt, kommer nästa generation göra det med. Vi är precis i början av utvecklingen men alla bolag kommer behöva en Metaverse strategi för kommande år.


En del av er verksamhet riktar ni till digitala utbildningar. Intressant! Några av våra medlemmar har utbildningar med VR. Hur ser denna trend ut? Hur är mottagandet och utfallet?

Dessa nya teknologier som kommer möjligör att vi kommunicerar på helt nya sätt. Vi har bara sett början på industrier som VR/AR kommer revolutionera. Genom att utbilda sig i VR kan man minska arbetsrelaterade skador med 45%, du har en bibehållen erinran på över 70% och du är 3,75ggr mer emotionellt engagerad i det innehåll du upplever. Dessutom kan du träna i en säker miljö oavsett vart du befinner dig. Vi ser behovet öka, framför allt i en föränderlig värld. Mottagandet har varit väldigt bra också för att man på sista raden kan spara mycket pengar.Den här online konferensen är vad vi kan kalla i dessa dagar väldigt vanlig. Vi skickar ut en länk och folk klickar på den och sätter på sin kamera och sitt ljud. Men hur skulle den här konferensen med hjälp av Warpinmedia gå till nästa steg så att säga?

Inom en snar framtid kommer vi ”kunn vara på plats” utan att fysiskt resa. Vi skulle alla kunna träffas i ett digitalt rum för att mötas och samarbeta. Jag har suttit i flera paneler i Metaverse och det är otroligt hur man lurar hjärnan att man är på plats. Det kommer inte bara möjligöra för att samarbeten över hela världen utan spara på onödiga kostnader och på miljön.


Tusen tack Emma! Vi ses "old fashion way - online" den 23 februari på Start Up Scale Up dagen Förhoppningsvis kan vi ses i det digitala rummet under året.

127 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page