top of page

Välkommen Epiczlab!

Vi har fått en ny medlem i Sustainability Circle, och det är EpiczLab. Och såklart har vi gjort en kort intervju med grundaren Christoffer Malm.Måste säga att, efter att ha titta på er hemsida och Youtube filmen, så blir en riktigt nyfiken på vad ni erbjuder företagen för att hänga med snabbare i digitaliseringen. Berätta vad gör ni?

Epicz lab är startat av industri digitaliseringsexperter som har jobbat inom globala industribolag med att transformera och enabla digitalisering på ett effektfullt sätt. Vi insåg snabbt att de flesta företag är fortfarande i början av sin digitala resa, och i att ha sett den effekt vi har kunnat ha internt hos bolag, så ville vi lyfta det än mer.


Och berätta om Epicz lab, hur kom ni fram till att starta detta?


Pga av ovan så kände vi att vi helt enkelt behöver skapa ett bolag som kan ”Make AI & Digital real for industry” och i det så hittade vi en unik affärsmodell för att få till ett sådant upplägg. Epicz lab gör tre saker:

  • Vi erbjuder expertis inom use case där man kan realisera digitalisering på konkret nivå.

  • Vi gör också en så kallad tech transfer, där vi jobbar med de större industribolagen i att ta över lösningar de har byggt in-house och som har löst specifika utmaningar, och tar det sedan till den bredare marknaden. På det sättet så får marknaden och alla andra industri bolag en industriellt beprövad lösning, som är född inom industrin och kan därmed minska experimenterandet och helt enkelt realisera och fånga return of investment på det.


  • Det tredje Epicz lab gör är att eftersom vi tar över digitala lösningar så kan vi erbjuda ett digitalt ekosystem av funktioner och mjukvara för olika mognadsgrader av var man befinner sig i sin digitaliseringsresa.


Med dessa kombinerade erbjudanden så löser vi ofta för kunden vart man ska börja med sin digitaliseringsresa, och hur man över tid bryggar kompetens och annat för att arbeta mera digitalt för att vidare kunna optimera och skapa flexibilitet i sina operations, och samtidigt säkra att man ser den positiva tillväxten i det.Berätta kort om vem du är?

Jag är 43 år gammal, har fyra barn, ett som är i USA och spelar basket på college nivå, och tre döttrar. Vi älskar naturen och sport. Personligen så tränar jag just nu för att återhämta mig efter en hälseneskada, och siktar på att få till några triathlon lopp framåt slutet av året, men också en hel del cykel lopp under säsongen som börjar nu och som är något jag älskar. Utöver det så är vi som familj mycket i naturen och tycker om att vandra, och åka skidor (jag gör normalt en hel del ski-touring). Vi njuter av så kallade Via Ferratas i bergen som vi gör så ofta som vi bara kan.Vi träffades på Underhållsmässan och fastnade för Sustainability Circle. Tackar för det. Vad var det som fick er att vilja bli en del av SC?

Jag träffade Henric (Sustainability Circles VD, Henric Widén) då vi båda tidigare jobbat på SKF. Det jag gillar med Sustainability Circle är ert proaktiva sätt av att driva kunskapsdelning och samarbete mellan alla olika bolag. Ni gör det på ett sätt som tillåter hanteringen av komplexa frågor som många går och tänker på och som möjliggör intressanta samarbeten som gör att vi som helhet tar oss framåt inom den industriella digitaliseringen i Sverige och norden.


Tack så mycket Christoffer. Vi ser fram emot att träffa dig och Epicz lab framöver.

Tack själv. Jag ser fram emot att jobba proaktivt med er på alla fronter och säkerställa att Epicz lab kan vara en support i att förflytta industrin än snabbare i sin digitalisering4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page