top of page

TankeSMEDJAN Hållbar Produktion - Processteknik 2024

TankeSMEDJAN Hållbar Produktion - Processteknik 2024 – Program för Sustainability Circle. 

Den 8-10 oktober 2024 är det dags att fysiskt och med egna upplevelser fokusera på Vägen mot en Hållbar Produktion igen. Mässorna Processteknik och Scanautomatic äger rum på samma plats och samma tid i Göteborg. Det gör att det blir centrum och nav för alla svenska verksamheter som vill bli hållbara tack vare smart användning av kompetens och teknik i allmänhet, men kanske digital teknik i synnerhet.

 

Det är skarpt läge på många sätt, förnybar energiförsörjning, cirkularitet och råvaruförsörjning är satt under förändring och har stor betydelse. En långt gången automation och framgångsrik digitalisering av industrin är en del av lösningen.


Vi kan alla jobba hårt på egen hand – men verklig förändring skapas när vi jobbar ihop.

 

När Tankesmedjan Sustainability Circle formulerar vad som krävs för att vara driftssäker och hållbar framträder sju utvecklingsspår:

  1. Automation med hjälp av digital teknik.

  2. Prediktion så att slöseri, avvikelser och haverier kan förutses och förhindras.

  3. Remote styrning och övervakning

  4. Utveckling så fel regelmässigt leder till förbättringar.

  5. Nätverksorganisation, den platta tekniken möjliggör och kräver en platt organisation

  6. T-Kompetens, det krävs en kombination av specialist- och generalistkompetens, både att göra saker på rätt sätt och att göra rätt saker.

  7. Resiliens, utvecklingen måste skyddas från och kunna hantera störningar.

 

Alla dessa utvecklingsspår är del av mässornas fokusområden 2024 och därför är det helt naturligt att veckan 8-10 oktober 2024 gör Sustainability Circle Göteborg och Svenska Mässan till bas med ett brett program av aktiviteter på och i anslutning till Korsvägen, Göteborg

 

Läs detaljerna om varje aktivitet genom att expandera avsnitten nedan:

 

TankeSMEDJAN Hållbar Produktion (E02:22):

Scenprogram

 

Om du planerar att åka till Göteborg för att vara med på mässan, men trots allt inte hittar precis det du själv söker, ja då finns vi för dig! Hör av dig så försöker vi ordna det som just du är intresserad av: info@sustainabilitycircle.se

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page