top of page

Ny styrelseordförande i Tankesmedjan Sustainability Circle

På föreningsstämman den 27 maj 2024 valdes Bengt Hergart till ny styrelseordförande i Tankesmedjan Sustainability Circle.

 

Bengt Hergart är anläggningsdirektör på Øresundsbro Konsortiet och har varit styrelseledamot i Sustainability Circle sedan 2014 och vice ordförande sedan 2018.

 

-        ”Med Bengt som styrelseordförande säkrar vi kontinuitet och framdrift när vi nu genomför ett generationsskifte i och med att vår grundare och ordförande sedan starten 2010, Anders Källström, har undanbett sig omval som styrelseordförande”, säger Henric Widén, VD

 

-        ”För mig som brobyggare har det alltid varit viktigt att blicka utåt och samarbeta med andra för att snabba på utvecklingen mot en mer hållbar industri i allmänhet och för oss på Öresundsbron, en hållbar anläggning i synnerhet”, säger Bengt Hergart. ”Sustainability Circle är det nätverk som alltid på ett positivt och inspirerande sätt sett till att vi får den input och utmaning som vi behöver. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla nätverket tillsammans med VD och hela styrelsen.”

 

På föreningsstämman avtackades alltså också föreningens grundare Anders Källström för sitt arbete som ledare och styrelseordförande i nästan 15 år. Anders kommer fortsatt att vara verksam och driva och dyka upp på våra aktiviteter men har bett om att kunna trappa ner en aning.

 

-        ”Anders är förstås för alltid Sustainability Circle’s grundare och jag är särskilt glad att Anders fortsatt kommer att vara tillgänglig för oss och våra medlemmar och göra det som han är unikt bra på, analysera, kondensera, formulera och presentera komplexa skeenden i vårt samhälle. Och se till att svensk industri utvecklas åt ett mer hållbart håll. Anders uppskattade ekonomiutbildningar ingår också fortsatt i vår portfölj av aktiviteter”, säger Henric Widén VD

 

Som Tankesmedja har Sustainability Circle ända sedan starten 2010 förändrat och utvecklat sina former och sitt innehåll i takt med medlemmarnas behov och teknikens och samhällets utveckling. Vår ambition är att vi skall fortsätta på precis samma sätt som de första 15 åren, i åtminstone de kommande 15 åren……..

 

Kort om Sustainability Circle…

… är en tankesmedja med uppdraget att identifiera och dela kunskaper som bidrar till en industriellt hållbar utveckling.

 

… bildades 2010 och valde att bygga arbetet på underhåll. 100 000 tekniker och ingenjörer inom svenskt underhåll kunde användas betydligt bättre än dittills. Så är det fortfarande.

 

… ledde 2015 en dialog mellan industri och akademi om vilken roll underhåll skulle ha när produktionen digitaliseras. Svaret blev Smart Maintenance. 

 

… har idag ett 50-tal huvudmän inom industri, infrastruktur och tjänster från Luleå i norr till Malmö i söder.

 

… fokuserar numera på att underhåll, tillverkning och utveckling tillsammans skall generera operativ och strategisk driftssäkerhet.

 

… delar kunskap genom ett hundratal webbinarier, seminarier, företagsinterna arrangemang, mässbesök, studiebesök, utbildningar och individuella möten varje år. 


Bengt Hergart är anläggningsdirektör på Øresundsbro Konsortiet och har varit styrelseledamot i Sustainability Circle sedan 2014, vice ordförande sedan 2018 och valdes till ny ordförande på föreningsstämman den 27 maj 2024.

 


Henric Widén, VD Tankesmedjan Sustainability Circle

 


Anders Källström var drivande i grundandet av Tankesmedjan Sustainability Circle 2010. Han har varit dess ordförande och ledande inspiratör sedan dess. Anders kommer fortsatt att synas och höras kanske särskilt då det handlar om framtiden, omvärlden och ekonomin.

 


Ekon.dr Anders Källström

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page