top of page

Johan Moreau - Enhetschef Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Hej Johan! Du ska följa med till Hannovermässan i maj. Vilka förväntningar har du?

Det är första gången jag är där, så jag hoppas kunna få inspiration till hur man arbetar med planering av underhåll och smarta lösningar som jag kan ta med tillbaka.


Jag var med i SMGC, som Sustainability Circle kallade sig förr i tiden, och minns givande samtal och en generös inställning till erfarenhetsutbyte. Detta hoppas och tror jag vi kommer få ta del av på resan till Hannover.


Johan, berätta lite om dig själv och ditt jobb.

Jag är uppvuxen i Mölndal strax utanför Göteborg, bor i villa i Utby med min sambo och våra två döttrar på 10 och 13 år. Det bästa man kan göra på fritiden är förstås att åka längdskidor, och finns det inte snö går det bra med rullskidor. Sen har vi lyxen i Göteborg att ha en snösäker inomhusanläggning i Kviberg som ligger nära där vi bor.


Har arbetat på Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan 2002, först på Östra sjukhuset och nu sedan 2018 på Sahlgrenska sjukhuset som enhetschef. Medicinsk teknik är ett fantastiskt område att arbeta inom, ständig utveckling, med stor nytta för personal och patient. Det är spännande och roligt varje dag, det är nog därför mina första 20 år gått så fort!


Vilka utmaningar har ni på Sahlgrenska med gällande smart maintenance/digitaliseringen?

Det handlar mycket om att ha en ständig uppdaterad och cybersäker utrustning. Vi har stora volymer av likadan utrustning. Det gäller att uppdatera, serva och hålla utrustningen säker både när det gäller hårdvara, men än mer mjukvara i dagens läge.


På tal om utmaningar, så har Corona lett till många svårigheter på olika plan. Berätta om hur det förändrat er verksamhet.

Under Corona så fick vi ställa om från planerad drift till daglig styrning. Sjukhuset fick snabbt förändrade behov av antalet vårdplatser för Covid-vård och vi är en nyckelfunktion vid iordningställandet av dessa. Att snabbt inventera vilken utrustning som kan omplaceras samt att nyttja lånad utrustning från försvaret, socialstyrelsen och övriga förvaltningar inom VGR var viktiga uppgifter.
Tusen tack Johan - vi ses den 30 maj när vi åker till Hannovermässan.


125 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page