top of page

Jimmy Haaranen - Momentum Industrials AB

Uppdaterat: 15 mars 2022


Hej Jimmy!

Berätta vem du är och vad du gör.


Jag är en 48 årig man boendes i en liten by som heter Grinduga ca 1 mil söder om Gävle tillsammans med min fru samt har två vuxna och utflugna söner. På min fritid umgås med familjen, egen träning samt att se på fotboll vilket varit en passion i hela mitt liv.

Jag jobbar som försäljningschef på Momentum Industrial AB som är en del i börsbolaget Momentum Group. Som försäljningschef så ansvarar jag för vår säljprocess och är ansvarig för Momentum Industrials säljorganisation bestående av ca 30 lokala försäljningskontor med totalt ca 200 medarbetare.


Er slogan på hemsidan säger ”Vi har hjälpt kunder att spara 561,3 MSEK på 1853 olika sätt” , under ett tidsspann på ca fyra år. Kan du vänligen plocka ut några ”strån ifrån stacken” så att säga och berätta lite mer?


Vårt kunderbjudande omfattar hållbara produkter och tjänster, där värde före pris, kvalitet före kvantitet, hög affärsetik och kundens bästa val utgör vår kompass.

Genom denna kompass vill vi få våra kunders människor, miljö och ekonomi att växa och frodas över tid. Ett centralt arbetsverktyg för arbetet är våra industriförbättringar, vilka påvisar det värde våra produkter och tjänster ger kunden utifrån ett arbetsmiljö-, miljö och ekonomiskt perspektiv. Industriförbättringarna genomförs tillsammans med kund samt signeras av kund i syfte att säkerställa en gemensam bild av det värde våra hållbara lösningar ger kunden.

Ni har ett spännande arbete med SKF om livsmedelssäkerhet. Berätta mer om detta.

Livsmedelsindustrin behöver tvätta utrustningen mycket och ofta med högtryck samt kemikalier för att hålla oönskade bakterier borta. Utmaningar finns att få tillräckligt rent i maskiner och komponenter där det finns risk att bakterier ”kryper in” beroende bland annat på design. SKF har tagit fram speciella produkter just anpassade för miljön i livsmedelsindustrin som minskar risken för att denna utmaning skall bli ett problem. Vi har tillsammans med SKF bland annat haft och kommer ha webinarier i detta ämne riktat just till livsmedelsindustrin för att få ut budskapet med att vi har lösningar till denna utmaning. Tillsammans, dvs Kund, Momentum och SKF så utgår vi från respektive kunds specifika behov för att finna de just för dom bästa lösningarna.


Vad är Momentum-Industrials utmaningar framöver?

Att hålla oss uppdaterade med de förändrade utmaningar våra kunder har samt kommer få i en framtid och verkligen förstå dessa utmaningar där vi fortsätter utveckla vårt erbjudande så att det tillfredsställer kundernas behov idag och imorgon.


Ni är ” en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter ” – dessa komponenter måste ha utvecklats en hel del eller är mycket samma?

Är de mer hållbara idag? Vi kan mäta hållbarhet m.m. med hjälp av sensorer idag, i realtid.

Behövs det mindre komponenter idag eftersom man har bättre koll på dem med hjälp av smart teknologi?


Komponenterna har utvecklats kontinuerligt med längre livslängder och ökad energieffektivitet men det ställs samtidigt högre krav idag hos industrins maskinpark på komponenterna då det ”snurrar” snabbare. Skillnader finns huruvida det är en äldre maskin med äldre typ av komponenter där du kan få en större skillnad vs en nyare maskin med redan befintlig nyare teknik i komponenterna vilket är en del. En annan del är att se över möjligheterna med att optimera maskinen med hjälp av andra komponenter än befintliga för att påverka både livslängd som energieffektivitet med ökad produktivitet. Ytterligare en del är att vi har idag bättre möjligheter att renovera, reparera och uppgradera maskinutrustning samt komponenter med hjälp av de tjänster vi erbjuder vilket minskar behovet av inköp av nya komponenter alternativt maskinutrustning.


Vi har flertalet exempel på hur vi tillsammans med våra kunder och partners har lyckats minskat förbrukningen av komponenter genom att ”uppgradera” applikationer med komponenterna som monteras och underhålls på korrekt sätt. Ju bättre vi tillsammans lyckas med detta desto mer hållbart blir det sett till människa, miljö samt ekonomi.


Tack Jimmy!


227 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page