top of page

Hur får vi upp tempot?

En fråga som vi alltid är angelägna om att förstå är hur vi snabbar på utvecklingen mot en hållbar produktion. Det finns kanske inget enkelt svar, det finns inget ett svar som passar alla, men det finns absolut insikter man tjänar på att reflektera över. Dessa insikter är skapade i diskussion i nätverket Sustainability Circle och uppdateras och utvecklas kontinuerligt. Baserat på den senaste utvecklingen i svensk och internationell industri.


För att snabba på implementationen av digital hållbar teknik behövs:


  • Ny och mer kompetens och samordning av kompetens inom företaget, särskilt mellan IT och produktion, och inom produktion.


  • Ledningens engagemang krävs för att säkerställa att tiden finns, sense of urgency, annars drunknar det nya i det befintliga vardagliga.


  • Kontakter med andra organisationer, kanske särskilt små och nystartade är viktig eftersom behovet av att testa och lära är stort, ”fail fast”, men förmågan till det varierar stort mellan och inom organisationer.


  • I början av en utveckling finns inga experter att luta sig emot, man måste jobba i team och lära sig snabbt.


  • Vi måste jobba tillsammans, mellan företag, branscher, sektorer och akademi. Behovet av lärande och insikter kring vad som funkar och hur man skall göra är jättestort. Vi möter det behovet snabbare om vi hjälps åt och delar.


  • Vi har kommit en bit i transformationen så det räcker inte längre vara nyfiken, utan det måste fungera på riktigt, hållbart i alla aspekter. Det ställer allt större krav på tekniken nu.11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page