top of page

"Det är svårt att överleva i djungeln om man blivit uppfostrad i ett zoo"

Igår deltog jag i ett fantastiskt event DI Digital Startup Tour hade sin Göteborgs deltävling. Sju nystartade företag från Västsverige deltog och tävlade om en plats i finalen i Stockholm senare i år. Vann gjorde http://swedishalgaefactory.com. Rätt låt vann tycker jag.


Finalisterna uppradade i väntan på juryns dom!

Skälet att jag var på eventet är att vi i SustainabilityCircle planerar ett event den 19 februari 2019 som vi kallar Startup!Scaleup! Ambitionen är att låta våra huvudmän möta intressanta nya bolag aktiva i vår kunskapsdomän. Värdet för oss är att vi får insikt i vad som händer i teknologifronten och kanske också blir inspirerade av den attityd som dessa entreprenörer ofta drivs av. Vinsten för de presenterande bolagen är att de får testa sin ide på en grupp beslutsfattare de normalt inte når. Just nu håller vi på och försöker matcha in rätt bolag, en jättekul process. Har du tips hör av dig till Henric. Mer info kommer senare.


Det var också intervjuer av framgångsrika serieentreprenörer. Vad krävs för att bli entreprenör? Finns det nån egenskap man måste ha? De svarade att ja det finns nog mått av naivitet, nyfikenhet, tro att allt går som man måste ha för att klara av att driva fram över alla de hinder som finns för nån som börjar med en ny ide. Är det egenskaper som bara vissa har? NEJ! Alla kan lära sig och skaffa den attityden.

Anna Omstedt, medgrundare till Tasteline, serientreprenör intervjuas av DIs reporter


69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page