top of page

Anders Ericson - Coor Service Management

Uppdaterat: 31 mars 2022

”Coor är marknadsledande inom IFM (Integrated Facility Management) i Norden och kärnan i vår verksamhet är just komplexa, integrerade tjänsteleveranser. Vi skapar välmående och välfungerande arbetsmiljöer för våra kunder och deras medarbetare. Smarta servicelösningar låter våra kunder fokusera på sin egen kärnverksamhet. Coor har också ett brett erbjudande inom teknisk fastighetsservice, vilket gör oss till en av de mest kompletta leverantörerna inom området. Vi har lång och bred erfarenhet av olika fastighetstjänster inom industrin, infrastruktur, kommersiella fastigheter och större, tekniktäta sjukhusbyggnader. På Coor arbetar 10 100 medarbetare och vi omsätter 10 100 MSEK"
 

Du har vart engagerad i vårt nätverk länge, men för de som inte känner dig, berätta kort om vem du är.


Jag har arbetat ganska länge med ledande tjänster Service & Underhåll inom Installationsteknik, även en hel del större Projekt har jag hunnit med. Stor del av tiden inom Industrin men även inom Kommersiell Fastighetsförvaltning.

Har även suttit i bolagens Ledningsgrupper i ca 20 år och haft ett par styrelseuppdrag, inte minst då äran att få sitta med i styrelsen för Sustainability Circle. Stationerad i Göteborg.
Ditt affärsområde Veolia Technical Management är uppköpta av Coor från Veolia Sverige AB. Grattis! Berätta kort om denna resa.


Coor förvärvade hösten 2021 Veolia Technical Management som levererar tjänster inom det som kallas HARD FM (Technical Facility Management), handha, optimera och utveckla kundernas tekniska installationer inom Fastighet

Verksamheten omfattar ca 250 anställda och arbetar med större kunder inom främst Industrin.

Underhållsmetodiken ”Asset Management” ingår och följer med affären. Coor är nu ett av få företag i Norden som är certifierade enligt ISO 55001 för sin leverans på Öresundsbron!

I Coor får Veolias Technical Management en ägare som är ledande i branschen och som vill utveckla verksamheten ytterligare, det är även en mycket bra plats att vara på för medarbetarna!


Coor, som numera är en ny medlem i Sustainability Circle, kan du nämna någon av deras digitala utmaningar?

Som ledande i branschen är den digitala utvecklingen mycket viktig för Coor! Coor har redan kommit långt inom flera områden, men utvecklingen går fort och Coor vill leda utvecklingen inom hela marknaden för Facility Management.

Att finnas med i, och leda den digitala utvecklingen ger möjligheter för oss i Coor att erbjuda än mer effektiva lösningar för våra kunder - Som i sin tur gör dom mer konkurrenskraftiga!


Vad ser du fram emot i Coors engagemang i Sustainability Circle?

Jag ser framför mig, och då talar jag utifrån egen erfarenhet, att dels vara med och driva frågor om digitala lösningar inom Underhåll, men även ligga nära utvecklingen i hela branschen.

På så sätt helt enkelt var en naturlig del inom den framtida digitala utvecklingen i vår bransch, Facility Management .


Tusen tack Anders! Vi ser fram emot att lära mer om Coors verksamhet.
322 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page