top of page

ProcessTeknik mässan 18-20 oktober 2022 - möt Rickard Sjöblom, SSG


SSG

Hej Rickard, du ska vara med oss i montern på ProcessTeknik mässan i Göteborg den 18-20 oktober.

- Varför ser du/ni på SSG fram emot att vara med på mässan?

SSG är till för att stötta industrin och vår tonvikt ligger på processer och teknik. Så det känns som en naturlig del i vår intensiva omvärldsbevakning att vara med på mässan.


- LCC/LCP kalkylen ska du ha en illustration omkring. På vilket sätt kan våra monterbesökare ta del av denna? Kan du göra något hands-on själva för att ta med sig?

Jag ska försöka. Att göra beräkningar för livscykelkostnader och -vinster är en klurig uppgift, särskilt med hur omvärlden ser ut idag. Men jag ska göra mitt bästa för att visa att det går att göra en bra uppskattning, understött av data, för hur investeringar kommer att slå i framtiden.


- Vad erbjuder ni på SSG om LCC/LCP?

Ett verktyg, en mall, som kan användas för att jämföra äpplen med päron. Alternativen som finns att investera i kan skilja sig en hel del eller vara väldigt lika. Men så länge grundfunktionen är tydlig, kan alternativen beräknas.


- Är detta en kalkyl som håller visionärt?

En vision är något som en organisation ska leva i och efter. Kalkylen får vara ett delmål för att visionen ska leva vidare. Och det målet är att investera klokt.- Vad vill du att besökarna ska få med sig efter sitt besök hos oss/er i montern? En tanke, ett inspel och en möjlighet. Även om alla vet att investeringar kostar i det långa loppet, kanske man har svårt veta hur mycket olika alternativ kan skilja sig åt i lönsamhet. Här tror jag att man i alla fall kan etablera en nyfikenhet att ta reda på detta.


Stort tack Rickard!


Och för alla er som vill komma till mässan, ni hittar oss på E04:32. Hämta er biljett här.


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page