top of page

Välkommen SSG Solutions - och Mats Jakobsson


Varmt välkommen SSG Solutions, och till dig Mats Jakobsson. Berätta vem du är, vad du gör, och vad gillar du att göra på din fritid?


Jag heter Mats Jakobsson och bor i Sundsvall med min familj, jag är VD på SSG Standard Solutions Group och gillar att vara i naturen, jaga och motionera.


Senaste tiden har varit omtumlande för många företag och tjänster. Vad är dina/era reflektioner för branschen?


Vi ingår i tjänstesektorn mot industrin och har haft god efterfrågan under pandemin. Acceptansen för digitala lösningar har ökat varför många av våra tjänster har haft goda förutsättningar att skapa nytta. Vi är starkt delaktiga inom de nya industrisegment som nu startas för att klara klimatomställningen, vilket är mycket intressant.


På er hemsida står det att ni ”erbjuder SSG standardiserade tjänster, standarder, kurser, koncept och även konferenser, ett ekosystem med beprövade lösningar för svensk industris förbättrade konkurrenskraft.” Utveckla gärna. Vad är ert framgångsrecept?


Vårt framgångsrecept är vår starka koppling till industrin genom vår industriella samverkan. Vi bildades av industrin för att möta de utmaningar som fanns på 70 talet och bidra till att sprida best practice inom olika teknikområden för ekonomiskt hållbara anläggningar. Utmaningarna har sedan förändrats och på 2000 talet har vi arbetat med Säkerhet, Digitalisering och nu för en hållbar omställning för klimatet. Vår samverkan bidrar till social hållbarhet genom att använda industrins resurser på ett bra sätt och på så sätt sprida kunskap inom olika områden på ett effektivt sätt. De resulterande riktlinjerna och standarderna bidrar till resurseffektiva lösningar med bra miljöprestanda och nyttan når ofta industrin genom våra standardiserade lösningar som hållbara IT tjänster.


Vad ser du/ni som är industrins största digitaliseringsutmaning just nu? Digitaliseringen har många bra förutsättningar rent teknisk men all utveckling kräver också att vi har med människan i förändringen. Att utveckla, att implementera och att använda de digitala verktygen så att de skapar nytta i vardagen. Vi behöver också miljöer att utveckla lösningar efter industrins behov och här har SSG ett flertal plattformar där industrin snabbt kan komma från behov till nytta – som exempel Produktdatabasen (artikelhantering), On site (vår informations app) och den nya Industriportalen för ”digitalisering av individen” och kompetenshantering.


Tusen tack Mats! Vi ser fram emot att träffa er i våra webbinarium och förhoppningsvis "live" framöver.
112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page