top of page

Vänta och se är inte utveckling - tiden går fort!

En av vår tids utmaningar är att skapa respekt för hur fort allt går. Och, ta konsekvenserna av denna insikt. AI i form av mönsterigenkänning, exempelvis, finns i våra mobiltelefoner (Apples Siri) och i våra bilar (kamera som läser av vägskyltarna och visar dessa på instrumentpanelen). Och, det är inte länge sedan vi kunde läsa i bland annat Ny Teknik om att dessa tekniker snart skulle finnas… Lita på att dessa exempel bara är början och att varje innovation kommer att lanseras och etableras allt snabbare.


AI ingår i den digitala näringskedjan. Länkarna före AI-länken i denna kedja heter bland annat sensorer, big data och (mobilt) internet. AI kommer aldrig att bli starkare än vad de föregående länkarna i den digitala näringskedjan tillåter. Därför måste vi se till att vi lägger grunden för kommande AI genom att säkerställa kvaliteten på dessa föregående länkar. Och, det tar tid, har det visat sig. Ju mer tid något tar, desto större framförhållning krävs.


Både EU-kommissionen, forskare och konsultföretag varnar för att de företag som är mest digitaliserade snart kommer att göra både sitt eget och mindre digitaliserade företags arbete och att de senare därför kommer att slås ut. Låt oss se till att vi alla tillhör den första gruppen.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page