top of page

Välkommen Sandvik Coromant - och Martin Nyberg


Hej Martin, berätta vem du är, vad du gör, och vad gillar du att göra på din fritid?

Hej mitt namna är Martin Nyberg och jag är ansvarig för underhåll på skärfarbriken samt gas och vattenrening för siten. Tillsammans med mitt gäng stöttar vi produktion för att ge dem de bästa förutsättningar för att producera de produkter vi tillverkar.

Privat så är naturligtvis familjen viktig. Båda barnen spelar innebandy så mycket tid går åt till att stötta där. Att vara ute i naturen ger mig både återhämtning och energi allt ifrån promenader till svampplockning som är aktuellt just nu. För mig själv är träning en viktig del där jag tycker det är riktigt roligt att köra MTB på stigar i skog och mark 😊


För de som inte känner till Sandvik Coromant – berätta vad ni gör.

Sandvik Coromant är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions som tillhör den globala industriella gruppen Sandvik.


Idag består Sandvik Coromant Gimo av fyra produktionsenheter; Verktyg, skär, pulver och maskintillverkning. Verktygsfabriken och skärfabriken är de två största produktionsenheterna här i Gimo.

Våra verktyg och skär är gjorda för metall skärindustri. Våra kunder arbetar i största del inom automotiv industri, olja och gas, air space eller general engineering.


Digitaliseringsutmaning?

En resa som pågår och kommer fortsätta är hur vi med hjälpa av de digital verktyg kan koppla upp våra maskiner för att kunna förbättra både vår kvalité, process samt driftsäkerhet.


Senaste tiden har inneburit många förändringar hos företag. Vilka positiva förändringar har du sett såhär retroaktivt?

Rent generellt så har vi sätt att vissa saker går att lösa med hjälp av digital hjälpmedel mellan oss och leverantörer där vi tidigare ibland har fått väntat på att en leverantör skall resa till oss för att stötta med något. Där hoppas jag att vi kan vidareutveckla detta samarbete med våra leverantörer framåt.


Vi hälsar dig Martin och Sandvik Coromant varmt välkommen till oss och vårt närverk!


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page