top of page

Välkommen Kemira - och Per Olsén


Hej Per, Välkommen till Sustainability Circle. Berätta kort om dig själv för alla våra medlemmar. Per Olsén, 55 år och jobbar som Site Maintenance & Modification Manager på Kemira i Helsingborg.

Detta innebär ansvar för sitens facilitysystem, automation reservdelsförsörjning och gemensamma UH strategier för all Kemira verksamhet på siten.


Gift, vuxna barn och bor på Bjärehalvön i skåne. När jag inte är på jobbet eller hemma så brukar det vara fiske, golf, skog o mark och väldigt mycket husbilsresande som tar vår tid.Presentera Kemira för oss tack. Kemira är en kemikoncern med huvudkontor Finland. Vi finns sen 100 år etablerade i Helsingborg på Kemiras största site. Här har vi en industripark med olika företag etablerade samt 3 egna fabriker.

Huvudtillverkningen är kemikalier inriktade mot vattenrening och pappersindustrin, siten är drygt 1km2 stor med järnväg och hamn så det finns en del att sköta om.


Stort samarbete med Öresundskraft och återmatar värme till fjärrvärmen i Helsingborg ~40% av totalbehovet.


Och era främsta digitaliseringsutmaningar? Det är exempelvis att på en site med många intressenter hitta system som passar alla, och samtidigt få med sig fabrikerna i nyttan med utökning av detta för att komma fram i mer datadrivna beslut.


Så vi hoppas att vi kan få tillgång till ett bra nätverkande och goda exempel i Sustainability Circle. För vi behöver detta som vi kan applicera i din egen verksamhet. Naturligtvis har vi även en förhoppning att kunna tillföra en del också, då vi har en hel del egna erfarenheter.


Vi hälsar dig Per och Kemira än en gång varmt välkommen till oss och vårt närverk!


71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page