top of page

Välkommen Höganäs koncernen - och Ola Litström


Varmt välkommen Höganäs AB, och till dig Ola Litström. Berätta vem du är, vad du gör, och vad gillar du att göra på din fritid?


Jag har ansvaret för digitalisering inom vårt största produkt-/affärsområde EMT (Electro & Mechanical Technology). Målet är att utnyttja befintliga och framtida data till att utveckla nya och stärka befintliga affärer. På min fritid är det familj, träning, hus och hem som gäller.


Senaste tiden har varit omtumlande för många företag och tjänster. Vad är dina/era reflektioner för branschen?


Pandemin har tvingat fram en mognad vad gäller distansarbete och online-möten, som skulle tagit längre tid annars. Detta har accelererat såväl användning som acceptans för nya arbetssätt. En naturlig konsekvens är accelererad utveckling av digitala verktyg, som ytterligare driver på den här utvecklingen.


Hur ser befintliga och nya krav från era kunder ut, inom klimat- och hållbarhetsfrågor?


I takt med att allt fler biltillverkare går ut med kvantitativa mål för hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp, kommer nya krav på våra kunder, som ofta levererar till fordonsindustrin. Det leder till nya krav även på oss, dels vad gäller redovisning av klimatavtryck, dels konkreta mål att ständigt förbättra oss. Nu börjar vi se konkreta frågor inom detta område, direkt från våra kunder.


Vad ser du/ni som är industrins största digitaliseringsutmaning just nu?

De två största utmaningarna, som jag ser det, är sökbarhet och tillgång till data från idag många olika system och hanteringen av cyber security


Tusen tack Ola! Vi ser fram emot att höra mer från dig och Höganäs AB.42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page