top of page

Svag politik ökar vårt ansvar

Sannolikt kommer politiken att vara rörig inom överskådlig tid. Det gäller USA, UK, Frankrike, Italien, Ungern, Österrike, Tyskland... och det gäller Sverige. Politikerna har fullt upp med sig själva och allt mindre tid för oss som röstar och betalar skatt. Politikerföraktet ökar, färre vill bli politiker, kvaliteten på politikerna sjunker, politikerföraktet ökar ännu mer ... Dvs politiken hamnar i en allt ondare cirkel.


Det får inte innebära att samhället hamnar i en ond cirkel. Förstås. "Om dirigenten är full spelar orkestern vidare så gott den kan". Jag tror att de kommande åren kommer att visa att näringsliv, offentlig förvaltning och akademi kan sköta landet riktigt bra, trots en skakig politik. Det ligger i allas egenintresse att det lyckas.


För att det skall lyckas måste vi lyfta våra perspektiv. Vad vi än gör på jobbet så gör vi det för att samhället skall utvecklas, ytterst så att våra liv blir allt bättre. Om vi inte är överens, och det är vi inte alltid, så förhandlar vi. Svenskar - om de inte är politiker - är bäst i världen på konsensus. Det har vi alltid haft glädje av och det kommer vi att dra en enorm nytta av nu.


Sustainability Circle handlar om att bygga upp ett samarbete mellan näringsliv, offentlig förvarning och akademi för att göra verkstad av hållbarhetstanken. Vi gör det ytterst för framtidens och våra barns skull. Det räcker långt som drivkraft.


Anders Källström11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page