top of page

Möt Mats Clementz - från PolyPeptide


Hej Mats!

Välkommen till Sustainability Circle, via PolyPeptide. Berätta vem du är och vad du gör där.

Min yrkesmässiga karriär hela tiden cirklat kring utveckling av människorna och tekniken de underhåller och optimerar. Branschmässigt har jag erfarenhet av kärnkraft, ventiler/ställdon, optiskt media, gas, hamn, livsmedel och nu läkemedel! Jag i född och uppvuxen i trakterna av Lund. Sedan 2005 bor jag och min familj i en liten by som heter Harlösa. Här har jag tillgång till en verkstad, där jag kan husera med mitt genuina teknik- och motorcykelintresse (konstruerar, bygger och kör roadracing). För att kunna köra på bana fordras bra kondition, och den underhålles med två pass mtb per vecka, året runt i ur och skur, gärna på Romeleåsen.PolyPeptide är ett globalt företag inom det vi kallar Life Science. Vi tillverkar sedan 50-talet (Malmö) läkemedel åt våra kunder, som forskat fram den aktiva peptiden. Vi har totalt sex produktionssiter (USA (2st), Belgien Indien, Frankrike, Sverige). På vår site i Limhamn jobbar drygt 320 pers, varav ca 150 i Operations. Vår årsvolym i Limhamn av rå peptid var 2021 knappt 500kg, vilket kanske inte låter så imponerande, men vi förbättrar livet för många människor med motsvarande ca 2 milj doser, per dygn. Vår tillverkning sker batchvis i tex reaktorer, kolonner, filter, indunstare och frystorkar med omfattande stödsystem inom el, ventilation, tryckluft, renvatten, vacuum, avfall och värme/kyla.


Vi har de senast åren tagit produktionen och supply chain till en hög nivå inom Operational Excellence, och nu är det dags för tekniken. Vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar, att automatisera delar av produktionen och utveckla vårt koncept inom underhåll, ”Maintenance by PPLeX”.

Likt många andra industrier står vi med ett ben i det klassiska underhållet och gör trevande försök in i mera faktabaserat och smart underhåll. De intressanta webinarier som Sustainability arrangerar är en utmärkt idéspruta och möjlighet att knyta fler kontakter i samma situation i andra branscher. Round Table-dialogerna är också ett utmärkt sätt att höja blicken och dela erfarenheter. Så som ”hemvändare” i Sustainability Circle, ser jag mycket fram emot intressanta dialoger och spännande lösningar!


Tusen tack Mats! Vi ser fram emot att se dig/er aktiva i vårt nätverk.


103 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page