top of page

Den digitala verktygslådan - av Anders Källström


Verktyg har mer makt än vad vi kanske tänker på. Spjutet skapade jägarsamhället. Staketet skapade jordbrukssamhället. Maskinen skapade industrisamhället. Den digitala tekniken skapar det digitaliserade samhället.


Verktygens inflytande styrs av hur avancerade de är. Den digitala utvecklingen är snabb. Det innebär att samhället utvecklas snabbt. Insikter om den digitala verktygslådan idag, ger oss insikter om samhället imorgon.


Industriell hållbarhet genom Smart Maintenance

Visionen ” Industriell hållbarhet genom Smart Maintenance” handlar om en sekvens som börjar med (1) digitaliseringen och fortsätter med (2) Smart Produktion varav (3) Smart Maintenance är en central byggsten vilket får en rad konsekvenser som alla kan sammanfattas under begreppet integration.

Digitaliseringen och dess konsekvenser diskuteras mer utförligt i Källström, A; Du i en smartare värld; Komlit 2020 (ca 100 sidor) som kan beställas via Adlibris.

Såhär kommer du igång:

1) Jag rekommenderar dessutom att vi anordnar en längre workshop (heldag) kring den digitala verktygslådan och hur den används för att förverkliga en smart produktion/smart maintenance.


2) Ta del av de webbinarium som vi haft i ämnet. De finns tillgängliga för er som är medlemmar (via sitt företag). Gå till Tankegods högst upp på sidan, menyn, och klicka dig till "Webbinarium - endast för medlemmar". Du behöver ett password. Om du inte har det hör av dig till oss, info@sustainabilitycircle.se


3) Var med på kommande webbiarium eller seminarium framöver i ämnet.


4) Du kan alltid höra av dig till oss på Sustainability Circle!


Hoppas att vi ses och hörs.


Du kan läsa hela artikeln här om "Industriell hållbarhet genom Smart Maintenance"

Smart Maintenance
.pdf
Download PDF • 162KB
 

Föreläsningen med Anders Källström som heter "Den digitala verktygslådan" har varit oerhört populär. Den har kommit att utvecklas i olika nivåer så att det passar alla företag oavsett vart man befinner sig i sin digitaliseringsprocess.
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page